september 2021
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Dames – Heren Salon

Dasstraat 5

2623 CB

Tanthof Oost

Delft

0152613282

Hoe kom ik van mijn roos af?

Roos is voor veel mensen een lastig probleem; zo kan het naar verloop van tijd gaan jeuken. Er zijn diverse soorten roos, waarvan er twee het meest voorkomen: droge roos en vette roos.

De eerste soort is in feite geen echte roos, vaak is het een licht schilferende hoofdhuid, de oorzaak ligt vaak bij het gebruik van een verkeerde shampoo, een chemische behandeling of stress. Vette roos daarentegen is een infectie waardoor het afweermechanisme van de hoofdhuid ontregeld wordt.

Roos bestaat uit fijne, droge huidschilfertjes op de hoofdhuid tussen de hoofdharen. Vaak vallen deze schilfers ook op je schouders. De schilfers ontstaan doordat cellen van de hoofdhuid loslaten. De huid vernieuwt zich, dit is een normaal proces, maar bij mensen met roos vernieuwt die hoofdhuid zich veel vaker. De oorzaak hiervan in niet bekend. Bij het vernieuwen van de huid is extra talg nodig, omdat de huid anders te droog wordt. Deze droogheid kan weer voor roos zorgen. Om droogheid tegen te gaan zal de hoofdhuid meer talg en vet gaat maken. Dit vet veroorzaakt jeuk op de hoofdhuid. Het grootste nadeel van roos is dat het er niet zo netjes uitziet.

Roos is niet besmettelijk en geen voorteken van kaalheid. Sommige mensen hebben slechts korte tijd last van deze kwaal; anderen hebben voortdurend roos. Anti-roos shampoo kan het probleem verhelpen. Als dat niet lukt, kun je contact opnemen met de huisarts voor een andere oplossing. In een enkel geval kan een huidziekte de oorzaak van roos zijn. Daarom kun je beter ook naar de huisarts gaan als de schilfers zich uitbreiden tot in je gezicht, of als je slechts op één of enkele plekken op je hoofd schilfers hebt.

Vaak kan roos worden verholpen met anti-roosshampoos,welke seleniumsulfide of zinkpyrithon bevatten. Beide stoffen remmen de snelle aanmaak van nieuwe huidcellen. Was je haar er regelmatig mee, en laat de shampoo even vijf tot tien minuten inwerken.